Wat te doen tegen een verstopte gootsteen?

Loodgieter Helmond > Nieuws  > Wat te doen tegen een verstopte gootsteen?
verstopte gootsteen helmond

Wat te doen tegen een verstopte gootsteen?

Spoelt u regelmatig etensresten door uw gootsteen? Stop daar dan onmiddellijk mee! Etensresten horen namelijk thuis in de prullenbak. De etensresten kunnen in uw gootsteen op gaan hopen. Hierdoor ontstaat op den duur een verstopping. Bij een verstopte gootsteen stroomt het water niet of nauwelijks meer weg. Daarnaast kan een verstopping zorgen voor stankoverlast. Een verstopte gootsteen is dus bijzonder vervelend. Wilt u dit probleem oplossen? Lees dan vooral verder. In onderstaande tekst leest u wat u kunt doen tegen een verstopte gootsteen.

Etensresten opvangen

Bij iedereen belanden weleens een paar etensresten in de gootsteen. De ene keer zijn deze resten groter dan de andere. Wilt u niet telkens uw etensresten in de prullenbak gooien? Plaats dan een zeefje in het afvoerputje. Dit zeefje vangt de grote resten op. Dit maakt de kans op een verstopte gootsteen een stuk kleiner. Tenminste, wanneer jij de etensresten in het zeefje regelmatig in de prullenbak gooit.

Gootsteen ontstoppen

Heeft u geen zeefje geplaatst? Dan is de kans op een verstopping reëel. Geen pretje, dus wilt u zo snel mogelijk van dit probleem verlost worden. Maar hoe? De beste manier is uw gootsteen ontstoppen. Dit kunt u zelf doen met behulp van een ontstopper, ontstoppingsveer of ontstoppingsmiddel. Gebruikt u een ontstopper? Pomp dan niet te hard heen een weer. Wanneer u dit wel doet, schiet de verstopping verder uw afvoer in. Dit maakt het ontstoppen een stuk lastiger.

Afvoer door laten spuiten

Komt u terug van vakantie en stinkt het behoorlijk in uw keuken? Grote kans dat dit veroorzaakt wordt door uw verstopte gootsteen. De etensresten gaan namelijk stinken, zeker wanneer u de gootsteen lange tijd niet gebruikt heeft. Wilt u een verstopte gootsteen en stankoverlast voorkomen? Schakel dan een loodgieter in. Hij kan uw afvoer onder hoge druk doorspuiten. Hierdoor verdwijnt alle aanslag uit uw afvoer. Een verstopte gootsteen na uw vakantie is op deze manier haast ondenkbaar.