Badkamer verbouwen? Hier moet u rekening mee houden!

Nieuws

Heeft u nog een oude badkamer thuis? Dan wilt u deze mogelijk wel een keer gaan moderniseren. In dat geval kiest u waarschijnlijk voor een verbouwing. U kunt uw badkamer dan namelijk geheel naar eigen smaak inrichten. Er komt echter vaak meer kijken bij het verbouwen van een badkamer dan de meeste mensen denken. Heeft u nog nooit eerder een badkamer verbouwd? In deze tekst leest u waar u rekening mee moet houden.

 

Begin niet zonder ontwerp


De meeste mensen hebben in hun hoofd zitten hoe hun badkamer eruit moet komen te zien na een verbouwing. Begin echter nooit zonder een ontwerp. Maak een schets met daarop de situatie van de nieuwe badkamer. Deze komt tijdens de verbouwing vast en zeker van pas. Zo weet u bijvoorbeeld direct of het nodig is om leidingen te verleggen.

 

Verwijder eerst het oude sanitair


Voordat u kunt beginnen met verbouwen, moet het oude sanitair verwijderd worden. Begin hier pas mee als u de watertoevoer heeft dichtgedraaid. Laat ook het resterende water uit de leidingen stromen. Gelukt? Pak dan niet direct de sloophamer om uw oude sanitair mee te slopen. Het is namelijk beter om oud sanitair met beleid te verwijderen. Waarom? Omdat u op deze manier geen schade aanbrengt aan het leidingwerk. Indien u de sloophamer hanteert, is de kans op schade aan waterleidingen en de afvoer wel groot.

 

Schakel een loodgieter in


Wanneer u het oude sanitair verwijderd heeft, kan het verbouwen beginnen. Hiervoor kunt u het beste een loodgieter inschakelen, zeker als er leidingen verlegd moeten worden. Komt het nieuwe sanitair op exact dezelfde plek? Dan hoeft u natuurlijk geen leidingen te verleggen. Ook dan kan echter nog steeds handig zijn een loodgieter in te schakelen. Waarom? Een loodgieter kan uw nieuwe sanitair namelijk installeren. Zo weet u zeker dat alles juist is aangesloten en is de kans op bijvoorbeeld een lekkage klein.

Waarom kiest u voor ons?

Ook bij spoed
Vakwerk op maat
Lekkages
Snelle service

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button