Tips bij het installeren van uw badkamer

Nieuws

De werkzaamheden van een loodgieter omvatten alles dat met water of gas in uw woning te maken heeft. Het spreekt daarom voor zich dat de vakman u ook kan helpen met een badkamer installatie. Van het aansluiten van sanitair tot het installeren van een complete badkamer. De vakmensen in dienst bij de loodgieter in Helmond hebben een uitgebreide expertise opgebouwd op dit gebied. Wij kunnen u dan ook verschillende tips geven die goed van pas komen bij het installeren van uw badkamer.

Aan- en afvoer van water

Een van de eerste dingen die goed geregeld moet worden bij een badkamer installatie is de aan- en afvoer van water. In de badkamer maakt u gebruik van verschillende soorten sanitair. Onder andere douches, badkuipen, wastafels en toiletten moeten allemaal voorzien worden van een watertoevoer en natuurlijk ook een afvoer voor het afvalwater. In de meeste badkamers zijn waterleidingen en afvoerpijpen al gelegd. Het kan echter nodig zijn bij de installatie van een nieuwe badkamer dat deze verlegd moeten worden, omdat u het sanitair graag op een andere plek wilt hebben. Het verleggen van de leidingen die de aan- en afvoer van water verzorgen moet uiterst zorgvuldig gebeuren, omdat een lekkage in een later stadium zou betekenen dat u de tegelvloer moet openbreken.

Sanitair aansluiten

De meeste lekkages in badkamers worden veroorzaakt door verkeerd aangesloten sanitair. De volgende tip van de loodgieter is dan ook om bij een badkamer installatie te zorgen dat het sanitair aansluiten correct wordt uitgevoerd. Zorg ervoor dat de koppelstukken van bijvoorbeeld het toilet op de afvoer 100% waterdicht zijn. Als vies afvalwater hier uitlekt, zou dat immers rampzalig zijn. Het aansluiten van sanitair bij een badkamer installatie moet u zeker aan iemand overlaten die ervaring heeft met deze taak. U hoeft zich dan na dat de installatiewerkzaamheden zijn afgerond, geen zorgen meer te maken over lekkages.

Verstoppingen voorkomen

De loodgieter heeft niet alleen tips voor u die tijdens de installatie van een badkamer van waarde zijn. We willen u tevens van advies voorzien waarmee u na het installeren verstoppingen kunt voorkomen. Belangrijk is bijvoorbeeld dat u het sanitair in de badkamer gebruikt zoals dit bedoeld is. Dit betekent onder andere geen dingen door het toilet heen spoelen die hier niet in thuis horen. Onze loodgieters worden nog te vaak ingeschakeld voor het oplossen van verstoppingen die zijn veroorzaakt doordat spullen in de afvoer zijn blijven hangen die hier niet in thuishoren.

Waarom kiest u voor ons?

Ook bij spoed
Vakwerk op maat
Lekkages
Snelle service

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button