Meer informatie over de circulatiepomp in huis

Circulatiepomp
Nieuws

Veel mensen hebben geen idee, uit welke componenten het circuit rond hun cv-ketel bestaat. Naast de cv-ketel zelf zijn er verschillende apparaten, die bijdragen aan het verwarmen van uw woning in de herfst en winter. Voorbeelden van deze apparaten zijn het expansievat, de circulatiepomp, enzovoorts. Het is erg belangrijk om deze elementen regelmatig te laten onderhouden, om storingen in uw cv-ketel tegen te kunnen gaan. Onze loodgieters helpen u graag bij het uitvoeren van onderhoud aan deze componenten binnen het circuit van uw cv-ketel.

In dit artikel belichten onze loodgieters de werking en het nut van een circulatiepomp binnen dit circuit. Heeft u enig idee wat de rol van de circulatiepomp bij uw cv-ketel is? Wist u al dat u in sommige gevallen een tweede circulatiepomp zal moeten laten plaatsen?

Gebruik van een circulatiepomp in huis

Een circulatiepomp draagt zorg voor het transporteren van het hete water door uw woning. Het water wordt door de cv-ketel verhit, waarna de circulatiepomp voor het rondpompen hiervan zorgt. Door de verschillende radiatoren in huis van heet water te voorzien, zullen uw ruimtes verwarmd worden. Tijdens het rondpompen heeft ook het expansievat een belangrijke rol. Dit vat zorgt er namelijk voor, dat de druk op de leidingen niet te groot wordt. Dit zou voor het knappen van de leidingen kunnen zorgen.

Werking van een circulatiepomp

De werking van een circulatiepomp is eigenlijk heel eenvoudig! De thermostaat in uw ruimtes bepaalt, op welk moment de circulatiepomp wordt ingeschakeld. Hierbij wordt de temperatuur in uw ruimte vergeleken met de doeltemperatuur. Wanneer de temperatuur in een ruimte te sterk gedaald is, zal de thermostaat de cv-ketel en daarmee de circulatiepomp inschakelen. De circulatiepomp zorgt met het rondpompen van het hete water voor een toename van de temperatuur. Als de doeltemperatuur bereikt is, zal het apparaat weer worden uitgeschakeld door de thermostaat.

Rendement van een circulatiepomp

Bij de aanschaf van een cv-ketel of een losse circulatiepomp, is het erg belangrijk om op het rendement hiervan te letten. Wist u dat een circulatiepomp normaliter zo’n 10% van het totale energieverbruik binnen een huishouden voor zijn rekening neemt? Door iets meer te investeren in een circulatiepomp met een hoog rendement, houdt u jaarlijks geld over. Zo verdient u deze extra investering al snel weer terug. Zeker bij het gebruik van vloerverwarming in huis is dit belangrijk. Voor de vloerverwarming moet soms een tweede circulatiepomp geplaatst worden.

Waarom kiest u voor ons?

Ook bij spoed
Vakwerk op maat
Lekkages
Snelle service

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button