Bestrijd problemen met vocht in uw woning

ontstoppingsdienst helmond
Nieuws

Een teveel aan vocht in huis kan voor grote problemen zorgen. In vochtige situaties zal bijvoorbeeld snel sprake zijn van schimmelvorming en ook ongedierte zal hierdoor worden aangetrokken. Daarbij komt ook nog eens dat waterschade funest is voor diverse bouwmaterialen. Het mag duidelijk zijn dat wanneer het probleem zich voordoet in huis, dat u direct met vocht bestrijden moet beginnen. Hoe sneller vochtproblemen aangepakt worden, hoe makkelijker de bestrijding zal zijn. Soms bent u prima in staat om het probleem zelf te bestrijden, maar het kan ook voorkomen dat u de hulp van een loodgieter nodig heeft als een professionele aanpak vereist is. 

Oorzaak van vochtprobleem vaststellen 

Nadat u heeft vastgesteld dat er sprake is van een vochtprobleem in huis, doordat u bijvoorbeeld vochtplekken, schimmels, zwammen of zilvervisjes heeft gezien, is de volgende stap het vaststellen van de oorzaak van het probleem. De plek waar u de signalen voor het eerst heeft gezien is vaak al een indicatie van wat het vocht in huis veroorzaakt. Zo zal een teveel aan vocht in de keuken of badkamer waarschijnlijk liggen aan een slechte ventilatie. Ziet u signalen op de zolder of kruipruimte van uw huis, dan zal in de meeste gevallen het water van buiten de woning in komen. Afhankelijk van de oorzaak moet een methode voor vocht bestrijden gekozen worden.  

Methodes van vocht bestrijden in huis 

Voor het bestrijden van vocht in huis kunnen verschillende methodes ingezet worden. Soms is een enkele methode direct effectief, maar het kan ook zijn dat een combinatie nodig is om van het vochtprobleem af te komen. Begin altijd eerst met het controleren of er wel sprake is van een goede ventilatie in de woning. Als vochtige lucht gemakkelijk de woning kan verlaten en niet binnen blijft hangen, dan is dit in veel gevallen al genoeg om van het probleem af te komen. Indien dit niet het geval is dan kan u ook de hulp van een loodgieter inschakelen voor professionele vochtbestrijdingsmethodes.  

Waarom kiest u voor ons?

Ook bij spoed
Vakwerk op maat
Lekkages
Snelle service

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button