Centrale vloerverwarming op een betonvloer

cv-ketel onderhoud
Nieuws

Sleuven

Bij een betonnen vloer heeft u keuze uit meerdere mogelijkheden voor de aanleg van centrale vloerverwarming. De eerste mogelijkheid is het maken van sleuven in de vloer, waar de leidingen in gelegd worden. Als de vloer goed geïsoleerd is, hoeft u daar verder niets meer aan te doen, maar als dat niet geval is, dient u een laag onder de vloer aan te brengen, zodat er geen warmte verloren gaat. Als de leidingen zijn aangelegd in de sleuven, spoelt u deze door om te kijken of ze waterdicht zijn. U zet de leidingen onder druk en stort vervolgens voorzichtig de sleuven dicht.

Leidingen op de vloer

U kunt er bij een betonvloer ook voor kiezen om de leidingen er bovenop te leggen, maar dan komt de uiteindelijke vloer wel hoger te liggen dan voorheen. Deze manier is vergelijkbaar met het aanbrengen van vloerverwarming op een houten vloer. U zorgt dat de randen goed geïsoleerd zijn voordat u begint en zet de leidingen met slagclips aan de vloer vast. Daarna laat u er water doorlopen om te kijken of ze dicht zijn en stort u er voorzichtig, terwijl de leidingen nog onder druk staan, een cementvloer van minimaal drie centimeter op.

Gebruik van profielplaten

Een derde mogelijkheid voor centrale vloerverwarming op een betonvloer is het gebruik van profielplaten. U klikt hierbij de leidingen eenvoudig vast in het profiel. Hierna controleert u of ze waterdicht zijn en stort er een afwerklaag overheen, terwijl de leidingen onder druk staan.

Gebruik van draadstaal matten

De laatste optie is het gebruik van draadstaalmatten. Deze matten legt u op de vloer en u maakt de leidingen eraan vast met tyraps. Ook hierbij geldt weer dat u de leidingen weer vol laat lopen met water om te kijken of er nergens een beschadiging is en dat u, wanneer de leidingen onder druk staan, de vloer kunt afstorten met een afwerklaag.

Waarom kiest u voor ons?

Ook bij spoed
Vakwerk op maat
Lekkages
Snelle service

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button