De thermostaat van de centrale verwarming is stuk!

cv ketel
Nieuws

U wilt zelf de thermostaat vervangen van uw centrale verwarming. En u verwacht dat het een eenvoudig karweitje is, maar nu loopt u tegen een probleem aan. De thermostaat heeft de aansluitingen niet, die op de ketellijst staan vermeld. Wat nu?

Als u iets aan de verwarmingsketel gaat veranderen, trek dan eerst de stekker uit het stopcontact

cv ketelDit zorgt ervoor dat u geen stroomstoot krijgt en dat is wel zo veilig. Daarna bekijkt u de ketellijst, die bij uw type verwarmingsketel hoort en u kijkt of de aansluiting er bij staat. De aansluitpunten moeten worden gebruikt om de twee draden die voor de thermostaat nodig zijn, bij de ketel op de juiste plek te zetten. In bijna alle gevallen ziet u waar de draden de ketel binnenkomen. Ze gaan naar een afsluitstrip, dit is een rij kroonsteentjes die nummers of letters hebben. Op de plaats in uw huiskamer of in uw kantoor, waar u de thermostaat aan wil sluiten komen dezelfde draden uit de muur. Deze gebruikt u om de thermostaat aan te sluiten. U kunt het beste de gebruiksaanwijzing lezen, alvorens u start met monteren.

Twijfelt u over het aansluiten van uw thermostaat?

Bel ons dan, wij helpen u graag verder. Het telefoonnummer is hier te vinden.
Kunt u de aansluitingen niet op uw ketel vinden? Kijk dan even in het installatieboekje van uw centrale verwarming. Heeft u nog vragen, neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Waarom kiest u voor ons?

Ook bij spoed
Vakwerk op maat
Lekkages
Snelle service

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button