Energie besparen op de centrale verwarming in huis

Nieuws

Wie wil er nu niet energie besparen? Een besparing van energie kent immers alleen maar voordelen. Door minder nutsvoorzieningen te gebruiken kunt u ten eerste een lagere energierekening verwachten. Dit is echter niet het enige voordeel van een dergelijke besparing. U draagt ook uw steentje bij aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. Samen met de loodgieter bekijken we hoe u energie kunt besparen op de centrale verwarming in huis.

Vloerverwarming aan laten leggen

De aanleg van vloerverwarming in huis is een goede maner om energie te besparen. De loodgieter meldt dat een vloerverwarming tevens voor een hoger comfort zorgt. De vloer is een groot oppervlakte en dit zorgt voor een geleidelijke verwarming. Daarbij houdt de vloer deze warmte ook nog eens beter vast waardoor de verwarming lager kan worden gezet. Deze twee eigenschappen zorgen ervoor dat u met het aanleggen van vloerverwarming 10 tot 15 procent energie kan besparen.

Besparen met gebruik van deurveer

Om energie te besparen is niet altijd de hulp van een loodgieter of een grote investering nodig. U heeft namelijk ook de mogelijkheid om met de aankoop van een deurveer een lagere energierekening te verwezenlijken. Hiervoor hoeft u slechts een paar euro te investeren. Een deurveer is een kleine veer die op de deur gezet kan worden en ervoor zorgt dat deze automatisch sluit. De toepassing zorgt er dus voor dat de deuren in een woning altijd gesloten blijven. Zodoende kan warmte niet onnodig uit een kamer ontsnappen.

Kleine beetjes maken een groot verschil

De loodgieter kan oneindig veel tips geven die u in staat stellen om te besparen op de verwarmingskosten. Elk van deze tips zorgt misschien maar voor een kleine besparing. Wanneer u echter alle kleine beetjes bij elkaar optelt dan kan dit een groot verschil maken. Combineer daarom zoveel mogelijk besparingstips met elkaar. Naast de twee eerdere tips kunt u ook zorgen voor een betere isolatie of simpelweg de verwarming een graadje lager zetten.

Waarom kiest u voor ons?

Ook bij spoed
Vakwerk op maat
Lekkages
Snelle service

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button