Wat is de beste voorbereiding op de wintermaanden?

Beste voorbereiding op de wintermaanden
Nieuws

Om vervelende complicaties aan loodgieterselementen te voorkomen in de wintermaanden, is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Denk bijvoorbeeld aan het controleren en onderhouden van de cv-ketel in huis, het afsluiten van de leidingen naar buitenkranen, enzovoorts. Op deze manier voorkomt u dat u straks geen warm water meer hebt, dat de verwarming niet goed functioneert, of dat de leidingen buiten uw woning gesprongen zijn. Onze ervaren loodgieter kan u hierbij helpen! Samen zorgen we dat u goed voorbereid aan de winter begint.

Uw cv-ketel laten onderhouden door onze loodgieter

Allereerst is het belangrijk dat u de cv-ketel binnen uw woning zeker eens per twee of drie jaar door onze loodgieter laat onderhouden. Onze loodgieter loopt uw cv-ketel na op een beginnende slijtage aan onderdelen en zal deze waar nodig direct voor u vervangen. Zo weet u zeker dat de cv-ketel tijdens de winter naar behoren werkt! Ook zal de loodgieter de cv-ketel volledig reinigen, om te voorkomen dat stofhopen de werking van de cv-ketel belemmeren.

Tip: u kunt uw cv-ketel laten vervangen voor een nieuw model! Nieuwe cv-ketels zijn aanzienlijk energiezuiniger, waardoor u ieder jaar meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Leidingen buiten uw woning afsluiten

In de wintermaanden zult u de buitenkranen rond uw woning niet of nauwelijks gebruiken, waardoor deze afgesloten mogen worden. Het is zelfs sterk aan te raden om de buitenkranen af te sluiten, om de kans op het springen hiervan te minimaliseren. Het stilstaande water in de leidingen kan bij grondvorst eenvoudig bevriezen, waarbij het water uit zal zetten. Dit zorgt voor het knappen van de leidingen in het ergste geval! Onze loodgieter kan u indien gewenst helpen bij het afsluiten van uw buitenkranen om het springen van de leidingen te voorkomen.

 

 

Waarom kiest u voor ons?

Ook bij spoed
Vakwerk op maat
Lekkages
Snelle service

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button