Koolmonoxidemelder in de ruimte van het verbrandingsapparaat plaatsen

Nieuws

Een koolmonoxidemelder moet doorgaans op één tot twee meter van de verbrandingsinstallatie geplaatst worden. Het kan echter ook zo zijn dat een melder in dezelfde ruimte als de verbrandingsinstallatie geplaatst wordt. Indien dit bij u het geval is, moet u bij het plaatsen van een koolmonoxidemelder rekening houden met een aantal punten.

Installatie

Gas stove. CloseupEen koolmonoxidemelder moet op het plafond worden geïnstalleerd wanneer de melder zich in dezelfde ruimte als het verbrandingsapparaat bevindt. Daarbij komt dat de CO-melder op minimaal 30 centimeter van de muur of andere objecten geplaatst moet worden. Wanneer u er toch voor kiest om de melder op de muur te installeren, moet de muur hoger zijn dan de deuren en ramen in de ruimte. De melder moet dan op minimaal vijftien centimeter afstand van het plafond worden geplaatst.

Ruimte met een schuin plafond

Indien uw verbrandingsapparaat in een ruimte met een schuin plafond staat, moet u bij het installeren van een koolmonoxidemelder rekening houden met een aantal dingen. Zo moet de melder tenminste één meter lager worden geplaatst dan het hoogste punt in de betreffende ruimte, zolang dit hoger is dan alle ramen en deuren in het vertrek. Plaats een melder ook in een kamer met een schuin plafond op minimaal twee meter afstand van het brandstof verbruikende apparaat. Op deze manier weet u zeker dat uw koolmonoxidemelder geen gebreken vertoond.

Waarom kiest u voor ons?

Ook bij spoed
Vakwerk op maat
Lekkages
Snelle service

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button