Heeft u last van een cv lekkage?

cv lekkage helmond
Nieuws

Krijgt u uw woning niet warm? Of komt er slecht een klein straaltje warm water uit uw kraan? Grote kans dan dat u te maken heeft met een cv lekkage in Helmond. Indien dit het geval is, loopt er ergens water uit uw ketel. Hierdoor komt niet al het verwarmde water aan bij uw radiator of kraan. Zeer vervelend, zeker in de wintermaanden. Daarom is een cv lekkage een probleem dat u snel wilt verhelpen. Maar wat kunt u doen bij een cv lekkage?

Oorzaken cv lekkage

Een lekkage aan uw ketel kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het expansievat bijvoorbeeld gaan lekken. Dit is met name mogelijk bij vaten die al de nodige jaren meegaan. Ook kan de warmtewisselaar voor een lekkage in uw ketel zorgen. Deze warmtewisselaar wordt dagelijks blootgesteld aan water van wisselende temperaturen. Hierdoor kan er een scheurtje in de warmtewisselaar komen. Dit zorgt voor een lekkage. Tot slot kan uw cv lekkage in het leidingnetwerk zitten. Ook hier stroomt dagelijks namelijk veel warm en koud water doorheen. Hierdoor kunnen leidingen aangetast worden.

Lekkage in ketel opsporen

Bij een cv lekkage is het eerst van belang het lek op te sporen. Ligt er een plasje water onder uw ketel? Dan is er haast met zekerheid te zeggen dat er sprake is van een lek. Een cv lekkage is echter niet altijd zo makkelijk te vinden. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het lek in de leidingen zit. Het opsporen van uw cv lekkage wordt zo niet makkelijker. Voor een loodgieter is dit een fluitje van een cent. Hij beschikt over speciale apparatuur. Een cv lekkage is zo zonder onnodig breekwerk op te sporen.

Lekkage verhelpen

Heeft u het lek gevonden? Dan is het zaak deze snel te dichten. Alleen dan kunt u radiatoren weer normaal gebruiken en beschikt u weer over voldoende warm water. Ga niet zelf aan uw ketel prutsen, maar schakel een cv ketel monteur in. Waarom? Omdat een cv bijzonder complex. Mensen zonder ervaring richten vaak alleen maar meer schade aan. Dit maakt reparatie voor een loodgieter een stuk lastiger.

Waarom kiest u voor ons?

Ook bij spoed
Vakwerk op maat
Lekkages
Snelle service

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button