Lekdetectie

Nieuws

leak detectionOnder lekdetectie begrijpen we elke techniek die het opsporen van lekkages in leidingen tot doel heeft. Het gaat dan dus voornamelijk om vochtleidingen, dus de aan- en afvoer van water. Wat concreter verwoord treden lekkages vaak op in de aanvoer van water gezien de hoge druk, de afvoeren kunnen ook nog wel eens het slachtoffer van een lekkage worden maar de kans hierop is kleiner, al kan een lekkage uiteraard altijd nog optreden bij bijvoorbeeld een verbouwing.

Wat voor technieken voor lekdetectie zijn er?

Veel lekkages worden opgespoord met behulp van een warmtebeeldcamera. Via een dergelijke camera kan worden gezien welke objecten en muren in een woning kouder zijn dan andere. Zo kunt u snel zien of een muur waar vochtschade in zit, kouder is dan de andere muren. Wanneer dit het geval is, kunt u vaak zelfs nog een spoor koude naar boven zien lopen. Wanneer u vervolgens in de kamer recht boven de muur met vochtschade kijkt, kunt u daar de camera opnieuw gebruiken en soms ook nog een spoor kou zien lopen. Maar hoe kan dat eigenlijk? De verklaring is eenvoudig. Vocht is vaak kouder dan de omgevingstemperatuur. Dat komt doordat vocht verdampt en hiervoor warmte uit de muur trekt. De muur, het dak of de vloer rondom een lekkage zal dus vrijwel altijd kouder zijn dan de omgeving. Gebruik makend van deze informatie kunt u vaak al snel een hypothese stellen over de geschatte locatie van de lekkage.

Mocht het lek alsnog niet gevonden kunnen worden dan zijn er nog tal van andere technieken. Te denken valt aan een vochtmeter, een endoscoop of een geleidingmeter.

Waarom kiest u voor ons?

Ook bij spoed
Vakwerk op maat
Lekkages
Snelle service

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button